nedjelja, 26. lipnja 2011.

Acoustic research & Ljeto na Strossu


Acoustic research na Strossu
U sklopu glazbenog programa „Ljeta na Strossu“ bend Acoustic research 23. lipnja odličnom je svirkom zagrijao brojnu publiku na Strossmayerovom šetalištu. Poznate jazz pjesme poput „My baby just cares for me“, „On the sunny side of the street“, „Is you is or is you ain't my baby“ bend je izvrsno interpretirao. Vrlo moćan vokal pjevačice Mirjane Mušić i izvrsna svirka pratećeg benda (Mladen Domić- gitara, Robert Domitrović-bubanj i Luka Prpić- bas gitara) stvorili su odličnu atmosferu koja je raspoloženu publiku zadržala do samog završetka koncerta.

Od pjevačice Mirjane doznala sam nekoliko informacija više o bendu u kojem nastupa...

Mirjana: „Naš bend svira jazz standarde, a uglavnom je riječ o laganoj glazbi u jednostavnijem obliku upravo iz razloga što nas je malo u bendu, na večerašnjem nastupu svega četvero. Još jedan solist bi nam dobro došao. Imamo još jednog člana u bendu, Luku na saxu koji je danas na službenom putu pa nam se na žalost večeras nije mogao pridružiti.

Relativno smo „friški“ bend jer nismo puno nastupali. No, muški dio benda Acoustic research duže postoji na sceni i ima nešto više nastupa iza sebe. Meni kao vokalnom dijelu benda prethodila je druga pjevačica s kojom je bend ostvario više nastupa, a meni je ovo zapravo treći nastup s bendom.

Periodično nastupamo najčešće u caffe baru „Tituš“ i „Mrav“, a s obzirom na dolazak ljeta i godišnjih odmora ne znamo gdje i kada ćemo ponovno nastupiti. Općenito, naš bend svoje nastupe ne planira previše unaprijed.“

Mirjana se glazbom bavi iz hobbyja i u njoj istinski uživa, a ta pozitivna energija definitivno se osjeti prilikom njenih izvedbi poznatijih i manje poznatih jazz pjesama.

U organizaciji Kraljeva ulice „Ljeto na Strossu“ i ove godine osvježava Gornji grad zanimljivom kulturnom ponudom- spojem kvalitetnog glazbenog programa, likovnih radionica i zabavnih akcija. Ove godine program „Ljeta na Strossu“ traje ukupno sto dana i to od 28. svibnja do 4. rujna. Ovogodišnji glazbeni program kao i prethodnih godina obiluje glazbom koja svojom kvalitetom obogaćuje prostor zagrebačkog Strossa. Posjetitelji jednog od najpoznatijih zagrebačkih šetališta moći će do rujna uživati u besplatnim i „vrlo ukusnim“ porcijama jazza, evergrena, nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih i 80-ih godina, ali i u porcijama latino, autorske, romske i duhovite alternativne glazbe. Još jedna zanimljivost koju valja istaknuti je tradicionalna proslava „½ Nove godine“, koja će se 30. lipnja održati uz prigodni glazbeni program koji će biti popraćen i vatrometom.

Nema komentara:

Objavi komentar