subota, 4. kolovoza 2012.

Patric Palmer


Patric Palmer je profesionalni umjetnik koji izlaže u galerijama diljem Velike Britanije. Također radi kao predavač crtanja u The Fire-Station Arts Centre u Windsoru. Umjetničko obrazovanje stekao je u Heatherley's School of Art u Londonu i The National College of Art and Design u Dublinu. 

Tvrdi da mu je u njegovom radu realizam važan ali da nastoji pomaknuti iza granica konvecionalnog i izbjći prikaz koji je previše predvidljiv. "Realizam bije dovoljan- ono što oduzmeš i što dodaš onome što vidiš je ono što sliku transformira u umjetnost."

Umjetnik tvrdi kako vjeruje da gledatelji žele vidjeti određen stupanj tehničkog umijeća od strane umjetnika ali i da oni zavređuju puno više. Nastoji da njegove slike dotaknu ljude osobno i da vizualno ispunjavaju kriterij ljepote.

Profesionalno se umjetnošću bavi od 2004. godine. Na ozbiljnije bavljenje umjetnošću potaknula ga je činjenica da u ničemu drugome nije pronalazio inspitaciju, a osim toga kaže da je oduvijek bio dobar u umjetnosti i da je želio vidjeti u kojoj mjeri može razviti svoj talent. 

Inspiraciju za svoje slike pronalazi u ljudima, njihovim licima, karakterima, izrazima, svijetlu, boji, kontrastu, balansu, ljepoti i kvalitetnoj umjetnosti.

Njegovi uzori su Degas, Rebrand, Monet i Velasquez, kao i moderni britanski umjetnici kao Shaun Ferguson, Jenny Saville, Conor Harrington, Adam Neate and Michael Clark

Izvori: http://www.fadwebsite.com/2009/11/30/patrick-palmer-answers-fads-questions/

http://www.artgallerybattersea.co.uk/page44.htm












Nema komentara:

Objavi komentar